Türkiye Bilişim Şurasına katılım sağladık.

“Türkiye Yüzyılı’nı Dijitalin Yüzyılı” yapma vizyonu doğrultusunda, bilişim STK’lerinin talebi ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Cevdet YILMAZ’ın talimatları doğrultusunda “Türkiye 3. Bilişim Şûrası” düzenlenmesine karar verilmiştir.

2024 yılı Kasım ayında gerçekleştirilmesi planlanan Şûra’nın hazırlıkları; TBD TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ öncülüğünde, TOBB Türkiye Yazılım Meclisi, Bilişim Sanayicileri Derneği, Türkiye Bilişim Vakfı, Yazılım Sanayicileri Derneği ve Bilgi Güvenliği Derneği tarafından 6 başlıkta oluşturulan çalışma gruplarınca yürütülmekte olup kamu idareleri nezdindeki koordinasyon ise T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığınca sağlanmaktadır.

“Dijitalin Yüzyılında Teknoloji Üreten Türkiye” vizyonuyla 2030 ve sonrası için makro seviyede hedefler ve politika önerilerinin ortaya konacağı Türkiye 3. Bilişim Şûrası kapsamında, TOBB Türkiye YAZILIM Meclisi “Dijital Beceriler ve Çevik İş Gücü Uyumu” çalışma sorumluluğunu almıştır. Yazılım Meclisi Başkanımız Ertan BARUT önderliğinde, TOBB Türkiye Yazılım Meclisi adına Çalışma Grubu üyesi olmaktan onur duyduğum bu projenin 1. Çalıştayımızı kamu, STK, akademi ve özel sektörden değerli isimlerin katılımı ve katkılarıyla gerçekleştirdik.
2. Çalıştayımızı Mayıs ayı içerisinde gerçekleşecek.